Pararoeiers Corné de Koning en Chantal Haenen zijn vierde geworden op de wereldkampioenschappen in Belgrado. In de dubbeltwee streden ze lange tijd mee om het brons, maar in de tweede helft van de race bleek Polen te sterk. De vierde plaats is voor het Nederlandse duo een herhaling van de prestatie van vorig jaar.

Het Nederlandse duo startte de finale op het Savameer in Belgrado furieus en kwam na 500 meter als derde door. Halverwege de 2.000 meter ging de boot nek aan nek met het Poolse koppel Majka/Gadowski, dat vervolgens net te sterk bleek. De Koning en Haenen finishten krap drie tellen van het brons. Het goud ging naar Groot-Brittannië, zilver naar China.

De Koning en Haenen roeien sinds begin vorig jaar samen. Kloetingenaar De Koning (33) roeide won eerder met andere partners meerdere WK-medailles en paralympisch zilver in Tokio. Individueel werd hij vier keer wereldkampioen in de skiff. De 26-jarige Haenen uit Sevenum is als handbikester meervoudig wereldkampioene en besloot vorig jaar ook te gaan roeien.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Ilse Schaffers


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.