Chantal Haenen en Corné de Koning hebben zich gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen van volgend jaar. In de dubbeltwee bereikten de twee roeiers in Belgrado de WK-finale via de herkansingen. Dat is voor het Internationaal Paralympisch Comité genoeg om de twee een ticket voor Parijs 2024 toe te kennen.

In de heats op de WK in Servië werden de 26-jarige Venlose Haenen en De Koning (33) uit Goes derde. Daarmee plaatsten ze zich niet rechtstreeks voor de A-finale. Met een sterk tweede deel van hun race werden ze tweede in de herkansingen, voldoende voor een plek in de finale van komende zaterdag.

World Cup
De finaleplaats is voor NOC*NSF niet voldoende om Haenen en De Koning naar de Paralympische Spelen te sturen. Daarvoor eist de sportkoepel op de WK een plaats in de top-5. Met hun eerdere vierde plaats tijdens de World Cup in Varese (Italië) hadden de twee echter al voldaan aan de nationale kwalificatie-eis. NOC*NSF moet de voordracht van de twee nu nog wel officieel goedkeuren.


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.