Pararoeiers Chantal Haenen en Corné de Koning zijn op de Europese kampioenschappen tweede geworden in de dubbeltwee. Het Nederlandse duo gaf aan de finish krap zes seconden toen op de Britse Lauren Rowles en Gregg Stevenson, die een nieuw wereldrecord op de borden brachten. Het brons ging naar Oekraïne.

Haenen en De Koning roeiden van begin tot eind op de tweede plaats. De Britten waren na 2.000 meter zes tellen sneller, de Oekraïners vijf tellen langzamer. Voor de 26-jarige Haenen was het zilver in Bled haar eerste internationale succes als roeister. Als handbikester is zij tweevoudig wereldkampioen.

De Koning (33) was wel eerder succesvol. Met zijn vorige dubbeltweepartner Annika van der Meer werd hij in 2017 en 2018 wereldkampioen in de dubbeltwee. Ook in de skiff veroverde hij meerdere wereldtitels. Samen met Van der Meer won de man uit Goes ook zilver op de laatste Paralympische Spelen in Tokio.

Skiff
Eva Mol en David Zeelenberg debuteerden in Slovenië op het hoogste niveau. Beide skiffeurs wisten zich in het sterke deelnemersveld niet te mengen in de strijd om de ereplaatsen. Mol werd via de herkansingen uitgeschakeld. Zeelenberg bereikte wel de A-finale, maar finishte daarin als laatste.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Babette Berkelaar/TeamNL Roeien


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.