Rolstoelbasketbalbondscoach Gertjan van der Linden heeft zijn selectie voor de wereldkampioenschappen bekendgemaakt. Het Nederlandse vrouwenteam bestaat vooral uit de bekende namen die de afgelopen jaren de sport domineerden. De WK beginnen op 9 juni in Dubai. 

De vier oefenwedstrijden die de basketbalsters onlangs tegen rivaal Duitsland speelden, gaven voor Van der Linden en zijn assistent het nodige inzicht met welke twaalf speelsters ze in Dubai de wereldtitel denken te kunnen prolongeren. Ylonne Post is de enige nieuwe naam in de selectie. Voor de forward van SC Antilope worden de WK haar eerste internationale toernooi. De afgelopen maanden trainde Post al mee met het Nederlands vrouwenteam.

Selectie
De andere speelsters in de WK-selectie waren er allemaal bij toen de Nederlandse vrouwen in 2021 paralympisch kampioen werden: Jitske Visser (Thuringia Bulls), Saskia Pronk (Rotterdam Basketbal), Ilse Arts (BBC Münsterland), Sylvana van Hees (RBVM), Lindsay Frelink (Sunrise Medical Braves), Cher Korver (SC DeVeDo), Carina de Rooij (Sunrise Braves), Julia van der Sprong (SC DeVeDo), Mariska Beijer (Hannover United), Xena Wimmenhoeve (SC DeVeDo) en Bo Kramer (Loughborough Lightning).

Parijs 2024
Amy Kaijen en Anouk Taggenbrock blijven met de groep meetrainen in de voorbereiding om wedstrijdfit te blijven, ook met het oog op de Europese kampioenschappen in augustus. Beide toernooien zijn belangrijk op weg naar de Paralympische Spelen van volgend jaar. Op de WK wordt het aantal startbewijzen per continent verdeeld, op de EK gaan die tickets weer naar de hoogstgeklasseerde landen.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Ilse Schaffers


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.