De Nederlandse rolstoelbasketballers zijn derde geworden tijdens de European Para Championships in Rotterdam. Aan de hand van topscoorder Mendel op den Orth werd Duitsland met 58-51 verslagen. De Europese titel ging naar Groot-Brittannië, dat Spanje versloeg.

Na een moeizame start maakte de Nederlandse ploeg het verschil met Duitsland. Een voorsprong van 13 punten zag Oranje vervolgens nog wel slinken, maar niet meer gedicht worden. Amsterdammer Op den Orth was goed voor 22 punten en 12 rebounds. Zijn plek in het zogenaamde All Star Team was na een sterk EK niet meer dan logisch.

Door het missen van de EK-finale hebben de Nederlandse mannen nog geen ticket voor de Paralympische Spelen. Via het kwalificatietoernooi in april volgend jaar kan de ploeg van coach Cees van Rootselaar zich alsnog plaatsen voor Parijs 2024.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Ilse Schaffers


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.