De Nederlandse rolstoelrugbyers zijn op de Europese kampioenschappen ingedeeld in een poule met Frankrijk, Duitsland en Tsjechië. De ploeg van bondscoach Martin van Hinte opent de strijd om de Europese titel komende woensdag tegen regerend kampioen Frankrijk.

Na het duel tegen Frankrijk speelt Oranje op donderdag tegen Duitsland en vrijdag tegen Tsjechië. Nederland, zelf nummer 14, treft in de groepsfase de nummers 5 (Frankrijk), 9 (Duitsland) en 23 (Tsjechië) van de wereldranglijst. De beste twee ploegen per poule gaan door naar de halve finales. 

Het Nederlands team is in opbouw en het ligt niet voor de hand dat Oranje mee zal strijden om de medailles, of om directe kwalificatie voor de Paralympische Spelen van volgend jaar. Daarvoor zou het team de finale moeten halen. Op de laatste EK, vorig jaar in Denemarken, eindigde Nederland nog als zevende.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Archieffoto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.