Rolstoelschermster Iris Tenkink heeft in de World Cup in Cardiff (Wales) voor het eerst sinds september de kwartfinale bereikt met degen. Met haar zevende plaats scoorde de 41-jarige Apeldoornse belangrijke punten voor de kwalificatieranglijst voor de Paralympische Spelen. Toch is Parijs nog altijd ver weg voor de Nederlandse.

Op weg naar de kwartfinale boekte Tenkink een belangrijke zege op de Française Cécile Demaude, die hoger op de kwalificatieranking staat. Het was de Zuid-Koreaanse Eun Hye Cho die haar de weg naar de laatste vier afsneed. De nummer 3 van de wereldranglijst versloeg de Nederlandse met 15-10. Tenkink was met haar zevende plaats in Cardiff goed voor 14 kwalificatiepunten richting de Spelen in Parijs.

Top-6
Met nog de Europese kampioenschappen en een World Cup in São Paulo (Brazilië) voor de boeg staat de Nederlandse nu op plaats 15 van de kwalificatieranglijst. Waar ze eind mei precies moet staan om naar Parijs te mogen, is afhankelijk van een aantal factoren. Zelf vatte ze het simpel samen: “Als ik dan in de top-6 sta, ben ik helemaal zeker. Anders ben ik afhankelijk van anderen.”

Het gat naar de top-6 van de ranglijst is nu 25 punten; een groot, maar niet onoverbrugbaar gat. Tenkink zal op de nog voor kwalificatie meetellende toernooien goede resultaten neer moeten zetten om haar kansen op een paralympisch ticket levend te houden.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit persbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de persberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.