Rolstoelschermster Iris Tenkink is er tijdens de World Cup in het Koreaanse Busan niet in geslaagd de halve finales te bereiken. Net als tijdens eerdere wereldbekerwedstrijden werd de 41-jarige Apeldoornse in de kwartfinales uitgeschakeld.

Tenkink verloor in de kwartfinale met floret van Jana Saysunee. De Thaise is tweevoudig paralympisch kampioene en voert de wereldranglijst aan. Tenkink staat op diezelfde lijst op een 13e plaats. Op weg naar de kwartfinales kende Tenkink een sterk toernooi, waarin ze ongeslagen de groepsfase overleefde. De Gelderse kwam ook in actie met degen. In dat toernooi werd ze in de tweede ronde verslagen door de Georgische Irma Khetsuriani, nummer 2 van de wereld op de degenranglijst.

Parijs 2024
Naast de wereldranglijst is voor Tenkink ook de kwalificatieranglijst voor de Paralympische Spelen van volgend jaar belangrijk. Via een ingewikkeld rekensysteem worden dan de startbewijzen uitgereikt aan de beste schermers per onderdeel. Op de kwalificatieranglijst voor het onderdeel floret bezet Tenkink op dit moment de achtste plaats. Vermoedelijk zal ze voor de sluitingsdatum (31 mei 2024) op de zesde plaats moeten staan om zeker te zijn van Parijs.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.