Rolstoelschermster Iris Tenkink is er niet in geslaagd haar goede resultaten van begin dit jaar een vervolg te geven in Warschau. Tijdens de World Cup in de Poolse hoofdstad werd de 40-jarige Nederlandse met degen in de tweede ronde uitgeschakeld door Saysunee Jana. De Thaise is tweevoudig paralympisch kampioen en voert de wereldranglijst aan. 

Tenkink kende met degen een goede start van het toernooi. Ze won vijf van haar zes duels in de groepsfase. Na een vrije doortocht naar de tweede afvalronde won ze van de Griekse Georgia Kaltsi (15-9). Dat ze vervolgens van Jana verloor, is geen schande. Zij won de afgelopen jaren zes medailles op verschillende Paralympische Spelen. ‘Het was mooi om tegen haar te schermen’, blikte Tenkink terug. ‘Ik heb mijn best gedaan, maar ze was gewoon te goed.’

Met floret plaatste Tenkink zich nipt voor de eliminatierondes met twee overwinningen en drie nederlagen. In die eerste ronde was de Braziliaanse Monica Santos nipt te sterk (15-14). Een ‘blooper’, zoals de Apeldoornse zelf zegt, kostte haar het beslissende punt. Door haar uitschakeling eindigde Tenkink met floret op de 22e plaats. Met degen eindigde ze op een 14e plaats.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.