Rolstoelschermster Iris Tenkink is op het onderdeel degen als 16e geëindigd tijdens de World Cup in het Thaise Nakhon Ratchasima. De 41-jarige Apeldoornse trof het niet met de loting: net als in eerdere wereldbekers stuitte ze vroeg in het toernooi op de onverslaanbare Jana Saysunee uit Thailand.

Na drie overwinningen in de groepsfase versloeg Tenkink in de eerste afvalronde de Poolse Sara Ragowska. Daarna stuitte ze op thuisfavoriete Saysunee, die sinds 2020 geen wedstrijd meer verloor op het hoogste niveau. Tenkink en de Thaise stonden dit jaar al drie keer eerder tegenover elkaar. Ook in eigen land was Saysunee te sterk.

Door haar vroege uitschakeling wordt de weg richting de Paralympische Spelen voor Tenkink nog moeilijker. Eind mei bepaalt haar positie op de paralympische kwalificatieranglijst of de Nederlandse zich plaatst voor Parijs. Komend jaar heeft Tenkink nog twee wereldbekerwedstrijden en de Europese kampioenschappen om haar positie te verstevigen.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.