Rolstoelschermster Iris Tenkink is tijdens de World Cup in Pisa (Italië) op het onderdeel sabel uitgeschakeld in de kwartfinales. De 40-jarige Nederlandse verloor van de latere winnares en wereldranglijstaanvoerster Saysunee Jana uit Thailand.

Op weg naar de kwartfinales won Tenkink in de poulefase al haar duels. In de knock-outfase versloeg ze de nummers 11 en 12 van de wereldranglijst. Zelf staat de Apeldoornse na de wedstrijden in Pisa op plaats 22. Uiteindelijk moest de Thaise nummer 1 van de wereld, Saysunee Jana, eraan te pas komen om de Nederlandse af te stoppen.

Parijs 2024
Tenkink verloor ondanks het goede resultaat in Italië een plekje op de kwalificatieranglijst voor de Paralympische Spelen van 2024. Die lijst wordt opgemaakt over de periode november 2022 tot mei 2024. De Nederlandse staat op dit moment achtste. De kwalificatiekansen voor Parijs 2024 zijn moeilijk in te schatten. ‘Ik ben van allerlei regels afhankelijk’, vertelde ze eerder. ‘Maar je kunt zo’n ingewikkeld traject ook heel simpel maken. Ik moet volgend jaar op plek 6 staan, dan ben ik zeker van deelname in Parijs.’

Eind april schermt Tenkink haar volgende World Cup in het Franse Nîmes.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Augusto Bizzi


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.