Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft afgelopen nacht (Nederlandse tijd) de Australian Open gewonnen. Met haar zege op de Japanse Yui Kamiji evenaart de 27-jarige Nederlandse het record van Esther Vergeer. In de quad-divisie veroverde Sam Schröder (24) zijn derde titel op rij in het enkelspel.

De Groot won de finale tegen Kamiji in twee sets: 7-5, 6-4. De Oudewaterse nam vroeg in de wedstrijd de leiding, maar zag haar Japanse concurrente sterk terugkomen. Een servicebreak in de elfde game was voldoende om de eerste set binnen te halen. De tweede set kende een gelijk verloop, alleen wist de Nederlandse nummer 1 van de wereld de partij nu iets eerder te beslissen.

Het is voor De Groot haar zesde titel op het grandslamtoernooi in Melbourne. In totaal staat de teller voor haar in het enkelspel nu op 21, net zoveel als het record van Esther Vergeer. De kans is groot dat De Groot – al 134 wedstrijden in het enkelspel op rij ongeslagen – in de loop van dit jaar het record zal verbeteren.

Foto: Mathilde Dusol

Derde titel
In de quad-divisie (voor spelers met een beperking aan voeten en handen, red.) won Sam Schröder zijn derde titel op rij. De 24-jarige man uit het Limburgse Ospel rekende in de finale af met de Israëliër Guy Sasson: 6-3, 6-3. In het dubbelspel moest Schröder opgeven in de halve finale door een blessure van zijn dubbelpartner Niels Vink.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto’s: Ilse Schaffers (De Groot), Mathilde Dusol (Schröder)


Over ParaNieuws
Dit persbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de persberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.