Vorige week was het precies 2 jaar geleden dat PANIEK, het boek over rolstoeltennisster Aniek van Koot, uitkwam. Een mooi moment om van haar te horen hoe ze terugkijkt op het schrijven van haar boek.

“Natuurlijk is het heel bijzonder dat mijn verhaal op papier staat. Hoeveel mensen kunnen nou zeggen dat er een boek over hen geschreven is? Niet veel!

Ik vond het ook wel spannend. Ik heb mijn dagboeken van vroeger zomaar aan Robin meegegeven, zodat hij een compleet plaatje kon krijgen van hoe ik toen was. Achteraf dacht ik wel: oei, had ik dat wel moeten doen? Ben ik niet té eerlijk? Maar ja, dat is hoe ik ben: een open boek. En dat moet je ook zijn; anders krijg je niet het eerlijke verhaal dat nu op papier staat.

Of het boek me verder heeft geholpen? Jazeker. Het heeft me enorm geholpen om dingen af te sluiten, om de nare gebeurtenissen uit het verleden een plekje te geven. En om gewoon maar eens tevreden te zijn met wat ik heb, en trots te zijn op wat ik doe.”

Wat vond Aniek van de samenwerking met mij?

Jouw boek?
Heb jij nou ook een verhaal waarvan je denkt: dat wil ik wel in een boek vertellen? Dat kan. Kijk hier voor meer informatie en bel of mail me. Ook als je twijfelt.