Rolstoeltennisser Niels Vink heeft op Wimbledon de titel in het enkelspel veroverd. In de finale in de quaddivisie, voor spelers met een beperking aan benen en armen, was hij met 6-1, 6-2 te sterk voor de Australiër Heath Davidson. Het is in het enkelspel de eerste Wimbledontitel voor de 20-jarige Helmonder.

Vink speelde op Wimbledon zijn zesde grandslamfinale, voor Davidson was het pas zijn eerste opwachting in een eindstrijd van een van de vier Grand Slams.  Vink, nummer 1 van de wereld, was in de eindstrijd duidelijk de betere. De Brabander sloeg meer winners, benutte meer breakpoints en was vooral de betere in de rally’s. Na krap 55 minuten was het pleit beslecht.

Vorig jaar stond Vink ook in de finale op Wimbledon. Toen verloor hij nog van landgenoot Sam Schröder. De twee Nederlanders troffen elkaar in de laatste vijf grandslamfinales. In Londen werd Schröder, nummer 2 van de wereld, in de halve finales in drie sets verrast door Davidson. De Australiër won voor het eerst sinds 2019 van de 23-jarige Limburger.

Dubbeltitel
In het dubbelspel waren Vink en Schröder voor het tweede jaar op rij samen de besten. In de eerste set namen tegenstanders Davidson en Robert Shaw een vroege voorsprong, maar trok het Nederlandse duo aan het langste eind in de tiebreak. In de tweede set was het verzet van het Australisch/Canadese koppel gebroken: 7-6, 6-0. Het was voor Vink en Schröder hun zevende grandslamtitel in totaal.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.