Rolstoeltennissers Tom Egberink en Diede de Groot hebben zich in Amstelveen gekroond tot Nederlands kampioen. Egberink versloeg in het Nationaal Trainingscentrum Maikel Scheffers in drie sets, De Groot was te sterk voor Lizzy de Greef.

Voor de 30-jarige Egberink uit Dalen is het zijn derde nationale titel in het enkelspel. In de finale kende hij een zwak begin en verloor hij de eerste set. Daarna nam de nummer 11 van der wereldranglijst het heft in handen en versloeg hij de elf jaar oudere Scheffers in drie sets: 2-6, 6-0, 6-2. Samen wonnen Egberink en Scheffers de nationale titel in het dubbelspel.

De Groot bleef in Amstelveen net als heel het jaar ongeslagen. In een eenzijdige finale was de 26-jarige Oudewaterse met 6-2, 6-0 te sterk voor De Greef. De Greef (19) uit Alphen aan den Rijn, nummer 9 van de wereld, kende dit jaar een opmerkelijke opmars binnen het rolstoeltennis en zag dat eerder deze week bekroond met de uitverkiezing tot Rolstoeltennisster van het Jaar.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.