Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft op Wimbledon haar elfde grandslamtitel op rij gewonnen. In de finale was ze met duidelijke cijfers te sterk voor landgenote Jiske Griffioen (6-2, 6-1). Voor de 38-jarige Griffioen was het haar eerste finaleplaats op een Grand Slam sinds haar rentree in 2019.

De wedstrijd op het Londense gras was spannender dan de score doet vermoeden. De Groot benutte haar kansen beter en sloeg vooral meer winnende punten dan Griffioen. Voor de 26-jarige Oudewaterse is het haar vijfde titel op Wimbledon en haar 19e grandslamtitel in het enkelspel in totaal. 

Finalist
Voor het eerst sinds de Australian Open van vorig jaar waren het niet De Groot en de Japanse Yui Kamiji die een grandslamfinale beslechtten. Griffioen, zelf nummer 3 van de wereld, verraste de Japanse nummer 2 van die ranglijst in de halve finale. De Nederlandse won met 6-3, 7-5. Griffioen was in 2016 de eerste Wimbledon-winnares in het enkelspel.

Morgen staan De Groot en Griffioen samen in de dubbelspelfinale. Dan staat het als tweede geplaatste koppel tegenover Kamiji en de Zuid-Afrikaanse KG Montjane.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.