Diede de Groot, Ruben Spaargaren en Niels Vink zijn als eerste rolstoeltennissers gekroond tot Europees kampioen. Ook in het dubbelspel gingen de titels van de European Para Championships naar de Nederlanders. 

Ruben Spaargaren had er in het mannentoernooi een lange partij voor nodig om de Europese titel op te eisen. Tegen de Spaanse nummer 4 van de wereld, Martin de la Puente, moest hij zich een paar keer terug knokken na een achterstand. In de tweede set leek een botsing met een van de lijnrechters hem een paar games uit zijn spel te halen, waardoor er een beslissende derde set nodig was. Daarin was de 24-jarige Aalsmeerder nipt de betere: 7-5, 5-7, 6-4.

Onderonsje
Diede de Groot, nummer 1 van de wereld, kende een wat eenvoudigere opgave in de finale tegen landgenote Aniek van Koot. Met 6-3 en 6-1 won de 26-jarige Oudewaterse de eerste Europese titel bij de vrouwen. Ook de finale in de quaddivisie was het een Nederlands onderonsje. Ranglijstaanvoerder Niels Vink (20 jaar uit Stiphout) klopte landgenoot Sam Schröder met 6-4, 6-2.

Dubbelspel
In het dubbelspel won Spaargaren de titel samen met de 40-jarige Bosschenaar Maikel Scheffers. Ze versloegen het Franse duo Charrier/Jasiak met 6-1, 6-1. De Groot en Van Koot versloegen samen de Britse vrouwen Oosthuizen en Shuker met 6-1, 6-1. Dezelfde score zetten Vink en Schröder op de borden tegen het Turkse duo Altinel/Kaplan.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.