Rolstoeltennissers Niels Vink en Sam Schröder hebben in het Portugese Vilamoura de World Team Cup gewonnen. In de quaddivisie (voor tennissers met een beperking aan benen én armen, red.) waren ze een klasse apart. In de finale versloegen ze Israël met 2-0. De World Team Cup geldt als officieus WK voor landenteams.

Dat Helmonder Vink (20 jaar) en Schröder (23, uit Ospel) de World Team Cup voor de derde keer op rij zouden winnen, werd vooraf wel verwacht. In de quaddivisie maken de twee Nederlanders al ruim een jaar de dienst uit. Ze verdeelden alle grote (grandslam)titels en waren ook in het dubbelspel niet te kloppen. Die status maakten ze in Vilamoura meer dan waar.

Op weg naar de finale kenden Vink en Schröder weinig problemen met de tegenstanders. Israël bereikte verrassend de finale door in de halve eindstrijd Verenigde Staten te verslaan, maar bleek in die eindstrijd niet opgewassen tegen Vink en Schröder. Limburger Schröder opende het duel tegen Noam Gershony en na iets meer dan een uur stond er 6-1, 6-4 op de borden. Vink had ook iets meer dan een uur nodig om Guy Sasson te verslaan: 6-2, 6-2.

Met de 2-0 stand was het duel beslist en werd het dubbelspel niet meer gespeeld.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Archieffoto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.