De Nederlandse rolstoeltennissers hebben hun titel in de World Team Cup niet geprolongeerd. In de finale in het Portugese Vilamoura was Groot-Brittannië met 2-0 te sterk. Tom Egberink en Ruben Spaargaren verloren in de eindstrijd hun enkelspelen.

Egberink, nummer 10 van de wereld, opende de finale tegen Gordon Reid, die een plekje hoger staat op de wereldranglijst. De Brit serveerde sterker en benutte liefst zes van de zeven kansen om de servicegame van de Dalenaar te breken. In de tweede set kwam de 30-jarige Egberink beter in zijn spel, maar opnieuws benutte Reid zijn breakkansen beter. Met 2-6, 4-6 was het duel na krap twee uur beslist.

Het was daarna aan kopman Ruben Spaargaren om de stand gelijk te trekken. Dat was op voorhand al geen gemakkelijke opgave tegen wereldranglijstaanvoerder Alfie Hewett. Spaargaren staat op de lijst vijfde. Op vrijwel alle vlakken was Hewett net wat sterker dan de de 23-jarige man uit Aalsmeer. Na een spannende eerste set was het pleit in de tweede set sneller beslist: 7-5, 6-2.

Twee keer winst
Met het zilver voor de mannen kwam er voor de Nederlandse rolstoeltennissers een einde aan de World Team Cup. De Nederlandse vrouwen en quadspelers wonnen in Portugal de titel. De Nederlandse junioren Xavier Donker en Ivar van Rijt legden beslag op het brons na een 2-1 overwinning op Australië.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Archieffoto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.