MELBOURNE – Rolstoeltennisser Sam Schröder heeft afgelopen nacht de finale in de quaddivisie gewonnen op de Australian Open. In de eindstrijd was hij in twee sets te sterk voor landgenoot Niels Vink (6-2, 7-5). Het was voor Schröder zijn tweede titel op rij in Melbourne.

De twee Nederlanders ontliepen elkaar in de finale in de Margaret Court Arena niet veel, zoals ze dat al ruim een jaar niet doen. De conclusie na twee sets was dat Schröder de kansen die hij kreeg, net wat beter benutte. De 23-jarige uit Ospel (Nederweert), tweede op de wereldranglijst, mocht daardoor voor het tweede jaar op rij de trofee optillen. ‘Tegen Niels weet ik dat ik vanaf het eerste punt druk moet zetten. Als ik dat niet doe, groeit zijn zelfvertrouwen en slaat hij de winners om mijn oren. Mijn agressieve spel in de eerste games maakte dit keer het verschil.’

De 20-jarige Vink uit Stiphout, nog altijd nummer 1 van de wereld in de quaddivisie (voor spelers met een handicap aan benen en armen, red.), stak zijn teleurstelling over de verloren finale niet onder stoelen of banken. ‘Ik heb vandaag niet goed gespeeld’, was zijn korte commentaar. Hoewel Vink vaker van Schröder won dan andersom, heeft de Limburger de overhand in hun meest recente wedstrijden: vier overwinningen in hun laatste zes duels.

Dubbelspel
In het dubbelspel stonden Vink en Schröder aan dezelfde kant van het net. Daar bleken ze een klasse apart. In de finale klopten ze de Zuid-Afrikaan Donald Ramphadi en Ymanitu Silva (Brazilië) in twee overtuigende sets: 6-1, 6-3. Het Nederlandse koppel heeft hierdoor hun ‘Career Slam’ voltooit: ze wonnen elk Grand Slam minimaal één keer. Ze wonnen bovendien de laatste vier Grand Slams op rij.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher, foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit persbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de persberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben. 

Vanaf februari is al het parasportnieuws ook te vinden op de website van Fonds Gehandicaptensport.