Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft vandaag op Roland Garros in de eerste ronde gewonnen van de Française Emmanuelle Mörch (6-2, 6-2). Het was voor de 26-jarige uit Oudewater haar 100e enkelspelzege op rij. Voor die mijlpaal werd De Groot na haar partij geëerd door toernooidirecteur Amélie Mauresmo.

De Groot verloor haar laatste wedstrijd in februari 2021, in aanloop naar de Australian Open. Vanaf dat moment won ze dus 100 wedstrijden, goed voor negen grandslamtitels, twee officieuze wereldtitels, paralympisch goud en nog eens 13 toernooizeges. Op Roland Garros jaagt De Groot op haar achttiende grandslamtitel in het enkelspel.

De enige die De Groot op alle erelijsten voor zich moet dulden, is Esther Vergeer. De in 2013 gestopte Nederlandse won in het enkelspel 470 wedstrijden op rij, veroverde 21 grandslamtitels en won vier keer paralympisch goud.

Kwartfinale
De Groot speelt in de kwartfinale op Roland Garros tegen Pauline Déroulède. De kans is groot dat de Nederlandse voor overwinning 101 op rij gaat. De Française, nummer 18 van de wereld, kwam met een wildcard in het toernooi.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.