Rolstoeltennissers Sam Schröder en Niels Vink hebben in Barcelona de Doubles Masters gewonnen. In de quad-divisie (voor tennissers met een beperking aan benen én armen, red.) won het Nederlandse koppel de finale van het Australisch/Canadese duo Davidson en Shaw (6-1, 6-1). Het is voor Schröder en Vink de derde Masters-titel op rij.

Tijdens de Doubles Masters strijden de beste dubbelkoppels van het jaar tegen elkaar om de officieuze wereldtitel. De 24-jarige Schröder uit het Limburgse Ospel en de vier jaar jongere Vink uit Stiphout (Noord-Brabant) maken sinds een paar jaar de dienst uit in de quad-divisie. Dat bleek ook in Barcelona, waar ze al hun groepswedstrijden wonnen en in de finale ook te sterk waren voor Davidson en Shaw. Net als in 2021 en 2022 kroonden de Nederlanders zich zo tot de besten van het seizoen.

Morgen staan Schröder en Vink tegenover elkaar in de finale van de Singles Masters; het eindejaarstoernooi in het enkelspel dat gelijktijdig gehouden wordt. In 2021 won Vink die titel, vorig jaar ging de eer naar Schröder.

Vrouwendubbel
In het vrouwentoernooi moesten de Nederlandse Diede de Groot en Jiske Griffioen de titel laten aan het Japans/Zuid-Afrikaanse duo Yui Kamiji en KG Montjane (2-6, 1-6). Morgen speelt de 26-jarige De Groot uit Oudewater, dit seizoen onverslaanbaar in het enkelspel, de finale van de Singles Masters tegen Kamiji.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.