Parasnowboarder Dean van Kooij heeft voor het eerst in zijn carrière een wereldbekermedaille gewonnen. Op de banked slalom in SnowWorld Landgraaf finishte de 20-jarige Nederlander als derde. Ook snowboarders Lisa Bunschoten en Chris Vos waren succesvol in eigen land.

Na een vijfde plaats in de eerste World Cup van het seizoen wist Van Kooij zich in de tweede race te meten met de wereldtop. In een spannende strijd, waarbij vijf mannen binnen één seconde finishten, greep de in het Duitse Bimmen, net over de grens bij Millingen aan de Rijn, woonachtige snowboarder het brons. Goud ging naar Jacopo Luchini (Italië), zilver was voor de Amerikaan Mike Minor. Zij stonden eerder dit jaar nog op het podium tijdens de wereldkampioenschappen.

Zesvoudig wereldkampioene Lisa Bunschoten (foto) begon haar seizoen met twee overwinningen. In beide races was de 28-jarige uit Zuidoostbeemster de snelste. De Française Cécile Hernandez en Brenna Clegg-Huckaby (Verenigde Staten) pakten beiden een keer zilver en een keer brons. Haar partner Chris Vos veroverde in de Limburgse sneeuwhal twee keer zilver, achter regerend wereldkampioen Noah Elliott (Verenigde Staten).

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Gisle Johnsen


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.