PASSO SAN PELLEGRINO – Parasnowboarder Chris Vos (25) heeft het algemeen klassement van de FIS World Cup gewonnen. In het Italiaanse Passo San Pellegrino pakte de man uit Zuidoostbeemster brons op de snowboardcross. Dat resultaat was genoeg om het eindklassement over het seizoen 2022-2023 te winnen.

Vos legde de basis voor zijn seizoen al bij de eerste wereldbekerwedstrijden in eigen land. In Snowworld Landgraaf won hij twee keer de banked slalom; een onderdeel met veel lastige bochten, waarbij het op techniek aankomt. In februari pakte hij opnieuw twee overwinning en een keer zilver op de snowboardcross in Cortina d’Ampezzo (Italië) en het Duitse Grasgehren. Met het brons in het laatste wereldbekerweekend veroverde hij definitief de overall-wereldbeker. 

Bunschoten
Vos won ook het klassement over de snowboardcross. De banked slalom sloot hij af met een vierde plaats in de eindrangschikking. Ook Lisa Bunschoten (27) was succesvol in Italië. Ze won de snowboardcross en de banked slalom, genoeg voor de eindzege in de klassementen over beide onderdelen apart en het overall-klassement. Kanttekening daarbij is wel dat Bunschoten gedurende het seizoen weinig tegenstand kende, omdat haar concurrenten in dit post-paralympische jaar andere keuzes maakten.

Vos en Bunschoten, in het dagelijks leven partners, sluiten het seizoen vanaf komende vrijdag af in het Spaanse La Molina. Daar beginnen dan de wereldkampioenschappen.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Thomas Lovelock/OIS


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben. 

Vanaf maart is al het parasportnieuws ook te vinden op de website van Fonds Gehandicaptensport.