CORTINA D’AMPEZZO – Parasnowboarder Chris Vos heeft de snowboardcross gewonnen tijdens de FIS World Cup in Cortina d’Ampezzo (Italië). De 24-jarige Nederlander rekende in de finale af met zijn Kroatische concurrent Bruno Bosnjak en Junta Kosuda (Japan). De wereldbekerwedstrijd kende een klein startveld.

Naast het goud veroverde de man uit Zuidoostbeemster op de tweede dag van de wedstrijden in Italië ook nog zilver. Veel concurrenten van Vos, en ook van Lisa Bunschoten, kiezen een andere route richting de wereldkampioenschappen, later dit seizoen in Spanje. Vos moest in zijn klasse slechts met drie concurrenten afrekenen, Bunschoten (27 jaar) was bij de vrouwen in haar klasse zelfs de enige deelneemster.

Vos en Bunschoten reizen nu naar het Duitse Grasgehren, waar vanaf 17 februari de volgende wereldbekerwedstrijd op het programma staat.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Thomas Lovelock/OIS


Over ParaNieuws
Dit persbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de persberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben. 

Vanaf februari is al het parasportnieuws ook te vinden op de website van Fonds Gehandicaptensport.