Parasnowboarders Chris Vos (foto) en Dean van Kooij zijn er niet in geslaagd hun bronzen medaille op de snowboardcross een succesvol vervolg te geven. In de teamwedstrijd van de banked slalom werden de Nederlanders in de kwartfinales uitgeschakeld. De titel ging naar de Amerikanen Zach Miller en Mike Minor.

Onder veel te warme omstandigheden werd de teamwedstrijd van de banked slalom in Spanje net als het individuele toernooi een dag eerder afgewerkt. De sneeuwcondities lieten ondanks het vervroegen van de wedstrijden te wensen over. Voor de 25-jarige Vos en vijf jaar jongere Van Kooij zat het toernooi er na de kwartfinales op. De Fransen Mathias Menendez Garcia en Maxime Montaggioni waren twee seconden sneller beneden dan het Nederlandse koppel.

Het Nederlands team eindigt de wereldkampioenschappen in de Pyreneeën met twee gouden en twee bronzen medailles. Lisa Bunschoten zorgde voor beide gouden medailles, Vos veroverde individueel brons en samen Van Kooij ook brons in de teamwedstrijd van de snowboardcross.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Thomas Lovelock/OIS


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.