Parasnowboardster Lisa Bunschoten heeft na het goud op de snowboardcross ook de wereldtitel veroverd op de banked slalom. In het Spaanse La Molina was de 27-jarige uit Zuidoostbeemster onder warme omstandigheden de snelste.

De wereldkampioenschappen in La Molina werden in januari bij gebrek aan sneeuw uitgesteld tot maart. Deze week wordt het Spaanse wintersportdorp geteisterd door hoge temperaturen. Het dwong de organisatie de finales op de dual banked slalom een dag te vervroegen. En dus mocht Bunschoten niet morgen, maar vandaag al juichen. Het is voor de Nederlandse haar zesde wereldtitel. Ze prolongeerde dit jaar beide titels die ze ook vorig jaar veroverde.

In de kwalificaties liet Bunschoten er al geen twijfel over bestaan wie de beste was onder warme omstandigheden. Op het naar eigen zeggen ‘langzame parcours’ was ze vervolgens ook in de afvalrondes – vrouw tegen vrouw – een klasse apart. In de halve finale zette ze haar tegenstandster op ruime achterstand, in de finale was ze te sterk voor de Britse Nina Sparks, die het zilver pakte. Brons ging naar Natalia Siuba-Jarosz uit Polen.

Brons
Na het eerdere brons in de teamwedstrijd was er ook opnieuw succes voor Chris Vos. Na een vijfde plaats in de kwalificaties knokte de 25-jarige Zuidoostbeemsternaar zich naar het brons. Vos komt samen met Dean van Kooij ook nog in actie op het teamevent van de dual banked slalom. Dat onderdeel staat voor vrijdag op de planning, maar zou in verband met de weersomstandigheden mogelijk een dag naar voren gehaald kunnen worden.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Gisle Johnsen


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.