Para-tafeltennisster Frederique van Hoof is er niet in geslaagd de Costa Brava Open te winnen. In de finale van het enkelspel verloor ze van de Noorse Aida Dahlen in drie sets. Ook Jean-Paul Montanus haalde de finale in het enkelspel.

Van Hoof won op weg naar de finale verrassend van de nummers 3 en 4 van de wereldranglijst. De 22-jarige Helmondse is zelf nummer 8 op de lijst in haar handicapklasse (F8). Wereldranglijstaanvoerster Dahlen klopte de Nederlandse met duidelijke cijfers: 11-6, 11-9 en 11-4. Van Hoof won eerder nog zilver in het teamtoernooi op de Paralympische Spelen in Tokio.

Zilver en brons
Jean-Paul Montanus ging na een lang en spannend duel onderuit tegen Israel Pereira Stroh. Alkmaarder Montanus nam in de finale in zijn handicapklasse (M7) nog wel een 2-1 voorsprong in sets, maar de Braziliaan was daarna de betere. Stroh versloeg in de halve finale ook al de Nederlandse Yannick Paredis, in een minstens zo spannend duel, met 3-2 in sets. Roy van der Burg moest ook genoegen nemen met brons, nadat hij in de M8-klasse verloor in de halve finale.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Ilse Schaffers


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.