Tafeltennisster Kelly van Zon heeft de Montenegro Para Championships gewonnen. In Podgorica (Montenegro) versloeg ze in de finale de Chinese Rui Wang. Het was de 35-jarige Brabantse het eerste internationale toernooi sinds de wereldkampioenschappen ruim vier maanden geleden. 

Van Zon trainde de afgelopen maanden in Kroatië, waar ze ook competitie ging spelen. In aanloop naar de Europese kampioenschappen, later dit jaar, en de Paralympische Spelen volgend jaar waren de Montenegro Para Championships haar eerste internationale toernooi. In hoofdstad Podgorica toonde ze aan dat de Kroatische competitie haar niveau goed had gedaan.

Op weg naar de finale hoefde Van Zon geen game af te staan. Ook in de finale tegen de Chinese Wang was de drievoudig paralympisch kampioene duidelijk de betere. Ze won de eindstrijd met 11-3, 11-7 en 11-8.

Naast Van Zon wist ook Jean-Paul Montanus zich te mengen in de strijd om de medailles. In het enkelspel verloor hij in de halve finale in vier sets van de Japanner Katsuyoshi Yagi. Daarmee veroverde de 30-jarige Alkmaarder een bronzen medaille.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Archieffoto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.