Ronald Vijverberg is Nederlands kampioen para-tafeltennis geworden. In Zwolle verraste de inmiddels 47-jarige oud-international de jongere generatie door ongeslagen de nationale titel in de topklasse op te eisen.

Vijverberg was jarenlang een van de beste Nederlandse para-tafeltennissers. Vooral in teamwedstrijden was Vijverberg internationaal succesvol. Zo werd hij in 2010 wereldkampioen met Gerben Last en Tonnie Heijnen. In 2007 werd hij met hetzelfde team Europees kampioen. Na de EK van 2015 (foto) zette hij een punt achter zijn internationale loopbaan, maar nog altijd speelt hij op hoog nationaal niveau.

In de Topklasse won Vijverberg al zijn duels. Zilver ging naar Bart van der Zanden (32 jaar), Yannick Paredis (19) veroverde het brons. Het was voor het eerst sinds 2019 dat Vijverberg meedeed aan de Nederlandse kampioenschappen. Toen waren de rollen in de strijd om het eremetaal omgedraaid: Van der Zanden werd Nederlands kampioen en Vijverberg moest genoegen nemen met zilver.

NK Para-tafeltennis
Voor het eerst werden de Nederlandse kampioenschappen para-tafeltennis geïntegreerd bij de NK Tafeltennis. Naast de titels in de Topklasse – bedoeld voor de beste spelers van Nederland, werd er door bijna 100 spelers gestreden om titels in de afzonderlijke handicapklassen. 

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Mathilde Dusol (EK 2015)


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.