Paratriatleet Maurits Morsink heeft in Parijs de World Triathlon Para Cup gewonnen. Het is voor de 32-jarige Rotterdammer zijn tweede internationale overwinning die meetelt voor paralympische kwalificatie. De wedstrijd in de Franse hoofdstad, op hetzelfde parcours als volgend jaar, gold als testevent voor de Paralympische Spelen.

Op het laatste moment werd de triatlon in Parijs omgezet naar een duatlon (lopen-fietsen-lopen). De waterkwaliteit in de Seine was te slecht om alle triatleten erin te laten zwemmen. Morsink (handicapklasse PTS2) startte sterk en stond die voorsprong in de 2,5 kilometer hardlopen, 18,5 kilometer fietsen en nog eens 5 kilometer hardlopen niet meer af. De Fransman Geoffrey Wersy pakte het zilver op bijna drie minuten van de Nederlander.

Ook regerend paralympisch kampioen Jetze Plat was de sterkste in Parijs. In de PTWC-klasse finishte hij een krappe minuut voor landgenoot Geert Schipper. Het brons ging naar de Oostenrijker Florian Brungraber. Sanne Koopman finishte in de PTS3-klasse als tweede, Nico van der Burgt in diezelfde klasse als derde.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.