Paratriatleet Geert Schipper is in het Spaanse Pontevedra wereldkampioen geworden. De 46-jarige Noord-Hollander hield aan de finish veelvoudig WK-winnaar Jetze Plat vijf seconden achter zich. Plat kreeg in de slotfase te maken met materiaalpech. Dat gold ook voor de Oostenrijker Florian Brungraber, die het brons pakte.

Schipper was de afgelopen jaren goed voor zilveren en bronzen medailles, tot een grote overwinning in de paratriatlon kwam het nog niet. Na het zwemmen en handbiken had de Spanbroeker een achterstand van twee minuten op Plat, maar door een lekke band van de 32-jarige Plat kwam Schipper als eerste over de meet. 

‘Ik gun niemand materiaalpech’, erkende de kersvers wereldkampioen in de PTWC-klasse na de finish. ‘Maar soms kun je een race winnen door geen pech te krijgen. Ook al verliep mijn wedstrijd niet vlekkeloos, was ik wel degene die als eerste over de streep kwam.’ Plat reageerde na afloop: ‘Het was een pechdag. Volgende keer beter.’

Dubbel brons
In de PTS2-klasse veroverde Maurits Morsink het brons. De regerend Europees kampioen finishte achter de Fransman Jules Ribstein en Mohamed Lahna (Verenigde Staten). Er was ook brons voor de Nederlandse Sanne Koopman in de PTS3-klasse.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.