“Ik heb ontzettend veel moeite om sponsoren te vinden”

Voor me staat een paralympische topper, met medailles op EK’s, WK’s én Paralympische Spelen in haar prijzenkast. Ik ken haar al een paar jaar. Ze is een van de boegbeelden van de Nederlandse paralympische sport. En heeft dus moeite om haar financiële broek op te houden. Het lukt, maar met moeite. En sponsoren vinden lukt bijna niet.

Ik ben, om het in goed Nederlandse te zeggen: flabbergasted. Ik snap er niks van. Tientallen vragen vechten om voorrang in mijn hoofd. Maar… hoe pak je jouw sponsorjacht dan aan, vraag ik. En … wie benader je? En wat wil je van ze? En wat is dan het verhaal dat je ze vertelt?

En al snel ben ik erachter: haar verhaal ‘raakt’ niet, roept geen gevoel op van ‘ik móet jou helpen’. Terwijl ik weet: zo’n verhaal hééft ze wel! Het komt er alleen niet uit. Ze kent haar eigen verhaal niet.

Ik herken het wel: over mezelf vertellen vind ik ook lastig. Maar over een ander kan ik prachtige verhalen vertellen. Dat is wat ik leuk vind, dat is wat ik kan: net zo lang doorvragen tot we op het punt zijn waar jouw verhaal ‘raakt’ en een gevoel oproept van: wat tof, ik wil je als sponsor dolgraag helpen om jouw dromen waar te maken.

En dus zeg ik: ik ga jouw verhaal vertellen. Ik volg de paralympische sport al jaren (en weet dus ook dat vooroordelen als ‘sponsoren willen geen paralympische sport’ onzin zijn), ken de sport door en door, weet waar we over praten én kan jouw verhaal zo vertellen dat die mogelijke sponsoren niet alleen ‘ja’ zeggen, maar ook fan van je worden.

Herken je jezelf hierin? Lees dan even verder …

 Foto: Mathilde Dusol (WK Baanwielrennen 2019)

Het begint met jouw verhaal

Om sponsoren aan je te binden, fans te inspireren en aandacht te krijgen van de media, heb je meer nodig dan veel trainen, wedstrijden en een indrukwekkende medaillecollectie.

Daarvoor heb je een goed verhaal nodig. Een krachtig en persoonlijk verhaal dat raakt. Jouw Verhaal (niet voor niets met hoofdletters)! En met dat verhaal bouw en versterk ik jouw merk. Aan de hand van jouw sportprogramma, je budget, je eigen ideeën en wensen advieseer ik je hoe we dat het best aan kunnen pakken.

h

Nieuwsbrief

Jouw verhaal elke zoveel tijd in de mailbox bij je sponsoren en fans. Een mix van nieuwtjes en achtergronden.

Creatieve blogs

Niet alleen nieuws en feitjes; juist jouw verhaal komt naar voren in de blogs op je website.

Jouw Magazine

Jouw verhaal op een speciale manier; als cadeautje of geweldig promotiemiddel.

Persberichten

Jouw verhaal in de media? Daarvoor sturen we persberichten op de belangrijkste momenten.

Promotiefilm

Jouw verhaal gevangen in beeld. Ideaal om jouw publiek jouw sportcarrière écht te laten beleven.

Jouw Boek

Extrasuperspeciaal! Een unieke manier om jouw verhaal te vertellen voor nu en later. Lees hier meer!

Social media

Ik denk met je mee over posts, of neem je socials van je over, zodat jij alleen af en toe wat info hoeft aan te leveren.

Website

Hét ideale online middel om jouw verhaal op eigen wijze te vertellen. Het ‘centrum’ voor jouw online verhaal.

Even bellen?

Benieuwd of ik jou als sporter kan helpen om jouw verhaal beter te vertellen, zodat je van sponsoren, volgers en media fans maakt?

Bel of app me dan even op 06 411 802 43.
Of stuur me een mailtje zodat we een afspraak kunnen maken.
Geheel vrijblijvend uiteraard.