Handbiker Tim de Vries is Europees kampioen geworden in de wegwedstrijd in de H5-klasse. De 45-jarige Vinkevener was in de sprint van een kopgroep de sterkste. Het zilver ging naar de tot nu toe onverslaanbare Mitch Valize, brons was voor de Fransman Loïc Vergnaud.

In de slotfase werd de wedstrijd bij de handbikers gekleurd door een kopgroep van vijf. Regerend paralympisch en wereldkampioen Valize uit Heerlen leek met nog 500 meter te gaan een beslissende demarrage te doen, maar De Vries had nog een ferme eindsprint in de armen. Met een handbikelengte verschil versloeg de wereldkampioen van 2019 de veelwinnaar van dit seizoen.

Ook regerend wereldkampioene Jennette Jansen werd op het parcours rond de Willem Alexander Baan in Zevenhuizen verslagen. Het goud in de H4-klasse ging naar de Italiaanse Giulia Ruffato, zilver naar Suzanna Tangen (Noorwegen) en de 55-jarige Westerhaarse moest genoegen nemen met brons.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Ilse Schaffers


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.