Daniel Abraham is wereldkampioen tijdrijden geworden. In de C5-handicapklasse was hij de sterkste over ruim 28 kilometer. Ook bij de tandems was er Nederlands goud in de tijdrit: Tristan Bangma en Patrick Bos waren de snelsten.

Abraham hoort sinds zijn paralympische goud in 2016 bij de wereldtop in zijn klasse. Als tijdrijder won hij ook op de laatste twee WK’s het goud. Op de Paralympische Spelen van 2021 was hij eveneens de beste in die discipline. Op het parcours rond het Schotse Dumfries finishte hij voor de Braziliaan Lauro Chaman. De Fransman Dorian Foulon pakte het brons. Nederlander Martin van de Pol eindigde net naast het podium, op een vierde plaats. Voor Abraham is het zijn tweede wereldtitel tijdens het ‘Super-WK’ in Glasgow. Op de baan was hij al de beste in de scratch.

Goud en zilver
Bij de tandems (B-klasse) was er een Nederlands 1-2’tje: Tristan Bangma en Patrick Bos veroverden het goud, Vincent ter Schure en Timo Fransen gaven na ruim 28 kilometer slechts zes seconden toe. Het brons ging naar de Fransen Élie de Carvalho en Mickaël Guichard. Zij finishten op ruim 17 tellen. Bangma en Bos waren in Glasgow ook al de besten op de achtervolging op de wielerbaan. 

Wielrenners Aniek van der Aarssen en Matthijs Drenth (beiden C3) kwamen niet in de buurt van de medailles. Van der Aarssen finishte als zesde, Drenth als zevende.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.