Handbiker Mark Mekenkamp is Europees kampioen geworden in de tijdrit. Op de Willem Alexander Baan bij Zevenhuizen klokte de 50-jarige Saasvelder de snelste tijd. Het zilver ging naar de Fransman Johan Quaile, brons was voor Nederlander Mischa Hielkema.

Voor Mekenkamp was de tijdrit tijdens de European Para Championships in Rotterdam de eerste wedstrijd in zijn regenboogtrui. ‘Het was best een bijzonder moment’, erkende hij. ‘Het was bijzonder om wereldkampioen te worden, maar om nu in die trui te rijden, zodat iedereen kan zien dát ik wereldkampioen ben, geeft het iets extra’s. Een EK zo kort na de WK is niet ideaal. Afgelopen week gingen de trainingen wat stroef, maar vandaag voelde het allemaal weer goed.’ Lachend concludeerde hij: ‘En dat bewijst het resultaat wel.’

Wereldkampioenen
Bij de handbikers werden Jennette Jansen (H4) en Mitch Valize (H5) ook Europees kampioen. Beide Nederlanders wonnen een week geleden met als Mekenkamp het goud op de wereldkampioenschappen. Ook bij de tandems (B-klasse) waren het de wereldkampioenen die het Europese tricot aan mochten trekken. Het goud ging naar Tristan Bangma en Patrick Bos, zilver was net als vorige week op het Super-WK in Glasgow voor Vincent ter Schure en Timo Fransen.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Ilse Schaffers


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.