De Nederlandse parawielrenners mochten gisteravond twee zilveren medaille bijschrijven op de WK in Glasgow. Martin van de Pol werd tweede op de individuele achtervolging in de C5-klasse, Aniek van den Aarssen klokte de tweede tijd in de tijdrit (C3). 

In de kwalificaties noteerde Van de Pol (foto boven) nog de snelste tijd, nipt 0.008 seconden sneller dan de Oekraïner Yehor Dementyev. In de finale waren de rollen echter omgekeerd: Dementyev nam met elk rondje meer afstand van de 32-jarige Barnevelder. Aan de finish was het verschil krap vijf seconden. In de strijd om het brons legde de Nederlandse Daniel Abraham Gebru het af tegen de Fransman Dorian Foulon.

Wereldtitel
Van den Aarssen (foto onder) werd in 2022 nog verrassend wereldkampioen op de tijdrit, toen voor de Japanse Keiko Sugiura. Dit jaar waren de rollen omgekeerd. Hoewel het verschil klein was, was vanaf de eerste ronde al duidelijk dat de Nederlandse niet aan de tijd van Sugiura zou komen. De Japanse finishte uiteindelijk 0.902 seconden eerder dan Van den Aarssen. Het brons ging naar de Canadese Mel Pemble.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto’s: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.