Zwemmers Lisa Kruger en Rogier Dorsman krijgen een druk programma tijdens de WK para-zwemmen in Manchester. Kruger kwalificeerde zich voor zes afstanden, Dorsman voor liefst zeven. De Nederlandse selectie voor de wereldkampioenschappen werd vanmorgen bekendgemaakt door bondscoach Bram Dekker.

Kruger (foto) en Dorsman kunnen op alle zwemdisciplines goed uit de voeten. Beiden zwommen afgelopen jaar ook een vol programma op de WK in het Portugese Funchal. De 22-jarige Harderwijkse Kruger zwom toen naar drie gouden en twee bronzen medailles. Amersfoorter Dorsman (23) deed het nog een stapje beter: hij won vijf keer goud en twee keer zilver.

De Nederlandse WK-ploeg is met zeven zwemmers net iets kleiner dan die van vorig jaar. Toen nam bondscoach Bram Dekker acht zwemmers mee. ‘Ik ben zeer tevreden over de selectie’, blikt Dekker vooruit. ‘We gaan met een kleinere ploeg, maar wel stuk voor stuk zwemmers die op elke afstand om medailles kunnen gaan strijden.’

Medaillekansen
Naast Kruger en Dorsman bestaat de ploeg inderdaad louter uit zwemmers die bewezen hebben WK-medailles te kunnen winnen: Liesette Bruinsma, Florianne Bultje, Chantalle Zijderveld, Bas Takken en Thomas van Wanrooij. Meest opvallende naam is misschien wel die van Zijderveld. De 22-jarige Amersfoortse zette na de Paralympische Spelen in Tokio een punt achter haar carrière. Afgelopen najaar maakte ze met succes haar rentree.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Ilse Schaffers


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.