Vier jaar geleden was ze de Nederlandse koningin van de Spelen, met 2 goud, 1 zilver en 2 brons. Die titel had ze misschien wel kunnen prolongeren in Tokio. Ze zal er nog een jaartje op moeten wachten. Hoe beleefde zwemster Liesette Bruinsma de coronaperiode? Hoe trainde ze in een jacuzzi haar ‘watergevoel’? En wat is dat eigenlijk: watergevoel?

ParaWatcher At Home
In deze sportloze tijd was ik zelf een beetje klaar met vooruit- en terugblikken. Tijd voor iets nieuws! Lekker met sporters praten hoe het nu met ze gaat. Dat doen we ‘at home’: ik thuis op kantoor, de sporters ook thuis. Uitgebreide gesprekken over het coronaleven en de onzekere toekomst.

Ik nam me begin juni voor om met de serie door te gaan “tot er weer normale sport is”. Deze week zijn de Nederlandse kampioenschappen rolstoeltennis en ook voor de komende periode staan de nodige NK’s en andere wedstrijden gepland. Interviews op locatie – op anderhalve meter afstand – zijn ook weer mogelijk. Daarom is dit een mooi moment op met de serie te stoppen. Ongeveer precies een jaar voor de start van de Paralympische Spelen. Laat de ‘tweede golf’ maar lekker wegblijven.

Het gesprek met Liesette is aflevering 12 van ParaWatcher At Home. In eerdere afleveringen:
01: ? Rolstoeltennisster Marjolein Buis
02: ??‍♀️ Atlete Fleur Jong
03: ? Rolstoeltennisser Ruben Spaargaren
04: ? Tafeltennisster Kelly van Zon
05: ??‍♀️ Zwemster Chantalle Zijderveld
06: ????‍♂️ Wielrenners Vincent ter Schure & Timo Fransen
07: ? Dressuuramazone Sanne Voets
08: ??‍♂️??‍♂️??‍♂️ Handbiker/triatleet Jetze Plat
09: ? Rolstoelbasketbalster Bo Kramer‘tweede golf’
10: ? Snowboardster Renske van Beek
11: ??‍♀️ Atletiekcoach Guido Bonsen