Thomas van Wanrooij is wereldkampioen geworden op de 100 meter rugslag. De slechtziende zwemmer (handicapklasse S13) was in de finale duidelijk te sterk voor alle concurrenten. Het is voor de 20-jarige Rotterdammer de eerste wereldtitel uit zijn carrière.

Vorig jaar finishte Van Wanrooij op de WK nog als tweede op de 100 meter rugslag. Nu ging hij van begin tot eind aan de leiding. In de laatste meters maakte hij het verschil. Zijn enthousiasme nadat hij aantikte, sprak boekdelen: ‘Mijn eerste wereldtitel! Ik kan niet omschrijven wat er door me heen gaat op dit moment’, zei hij met het goud om zijn nek. ‘Ik ben supertrots, superblij dat het eindelijk gelukt is. Na vorig jaar een tweede plek kon ik nu in de laatste vijftien meter heerlijk doortrekken. Daardoor sta ik nu op het hoogste podium.’

Zilver en brons
Op de 200 meter wisselslag moest Rogier Dorsman genoegen nemen met het zilver. De regerend paralympisch en wereldkampioen verloor in de finale ook zijn wereldrecord aan Danylo Chufarov. De Oekraïner finishte in 2:18.16; precies 0.31 seconden sneller dan de oude toptijd van Amersfoorter. Liesette Bruinsma veroverde op dezelfde afstand brons.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.