Er ging van alles de afgelopen anderhalve week niet door: een dubbelvier die níet mag starten op de WK roeien in Tsjechië, een parabadmintonner die de financiële steun van NOC*NSF ziet wegvallen én een WK rolstoelbasketbal dat last minute wordt afgelast omdat er in een buurland een WK voetbal gehouden wordt.

Met teammanager Esther van der Loos praat ik over het verhaal van de dubbelvier op de WK roeien. Door verschil van inzicht tussen de nationale en internationale handicapclassificatie kon de boot niet starten.

Ik spreek parabadmintonner Joshua Donker over zijn route richting Parijs 2024, die er heel anders uitziet nu sportkoepel NOC*NSF de financiering van het topsportprogramma parabadminton per 1 januari 2023 stopt. 

En tot slot bondscoach rolstoelbasketbal Gertjan van der Linden. Op het allerlaatste moment, krap twee maanden voor de start, werden de WK rolstoelbasketbal verplaatst naar juni 2023. De uitleg van de internationale bond IWBF is omgeven met vaagheden; het zou iets te maken hebben met de WK voetbal die in november in Qatar gehouden worden.

Luister de hele podcast (40:07 min) hieronder, of via de bekende podcast-apps:

Parijs is nog ver. Nog 706 nachtjes slapen.

Foto’s: Mathilde Dusol (Esther van der Loos), eigen archief (Joshua Donker) en Ilse Schaffers (Gertjan van der Linden)