Ze begon het jaar als nummer 1 van de wereld in het dubbelspel en ze won in januari de Australian Open. Daarna werd 2018 voor rolstoeltennisster Marjolein Buis een ‘kwakkeljaar’. Een tennisarm gooide haar hele seizoen overhoop. Tijdens de UNIQLO Doubles Masters – het officieuze WK dubbelspel – zette ze met Aniek van Koot toch nog een dik uitroepteken achter het jaar.

Buis en Van Koot wonnen de wereldtitel. “We zijn ontzettend blij met deze titel”, glunderde Buis. De sleutel tot deze zege? Buis: “We begonnen niet goed aan dit toernooi en verloren de eerste wedstrijd. We hebben steeds goed geanalyseerd wat er fout ging en elke volgende wedstrijd ging het beter. We groeiden in het toernooi met een fantastisch eindresultaat.”

Na afloop van de finale sprak ik Marjolein uitgebreid over dit seizoen én haar tweede wereldtitel:

 

Mail van Marjolein
Marjolein is sinds dit jaar een van mijn klanten. Ik zorg ervoor dat zij meer en beter ‘in de media’ komt zonder dat het haar zelf tijd kost. Ik schrijf persberichten en verstuur die naar de media, help haar met het up-to-date houden van haar website en zorg dat sponsors en fans op de hoogte blijven door regelmatig ‘Marjoleins Mail’ te versturen. Wil je de Mail van Marjolein van na de Doubles Masters lezen? Check dan even hier!