Zitskiër Jeroen Kampscheur heeft de afdaling gewonnen tijdens de eerste FIS World Cup van het seizoen. De wereldbekerwedstrijd was voor de 24-jarige Leiderdorper zijn rentree op het hoogste podium. Afgelopen voorjaar werd de meervoudig wereldkampioen geopereerd aan zijn schouder.

Na een zilveren medaille in de eerste afdaling van het seizoen toonde Kampschreur in de tweede omgang aan weer bij de besten te horen. Hij hield de Noor Jesper Pedersen (zilver) en landgenoot Niels de Langen (brons) achter zich. ‘Goud en zilver, ik ben zó blij om terug te zijn en weer met vertrouwen te skiën’, postte hij na de races in Zwitserland.

Blessure
Kampschreurs schouder raakte tijdens een training in maart van dit jaar uit de kom, pas in het ziekenhuis kon deze weer gezet worden. Binnen twee weken kwam hij weer in actie, maar de blessure was niet over. Een ingrijpende operatie bleek de enige remedie, waardoor hij maanden niet voluit kon trainen of skiën. Pas een paar weken terug kon hij voor het eerst weer voluit skiën.

De paraskiërs reizen vanuit Sankt Moritz naar het Oostenrijkse Steinach am Brenner, waar woensdag de tweede Worldcupwedstrijd begint.

Tekst: Robin Wubben
Foto: Samuel Andersen


Over ParaNieuws
Dit persbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de persberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.