Para-atlete Fleur Jong heeft het wereldrecord op de 100 meter (handicapklasse T62) verbeterd. In het Zwitserse Nottwil liep de 27-jarige Amsterdamse naar een tijd van 12.40 seconden. De oude toptijd (12.46) stond ook al op naam van Jong.

Jong, die op twee blades loopt, nam met 0.06 seconden een hap uit haar eigen beste tijd. ‘De wind, de omstandigheden, de tegenstanders; alles was perfect’, blikte ze na haar recordrace terug. De atletiekbaan in Nottwil staat bekend als een van de snelste banen ter wereld. In totaal sneuvelden er tijdens de World Para Athletics Grand Prix tien wereldrecords.

De Nederlandse para-atleten kunnen zich dit weekend nog proberen te kwalificeren voor de WK in Parijs (8-17 juli). In totaal twaalf atleten hebben op dit moment al voldaan aan door de Atletiekunie gestelde limieten. Jong komt op de WK in actie op de 100 meter en bij het verspringen.

Tekst: Robin Wubben
Foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.