Rolstoeltennisser Niels Vink heeft in Barcelona de titel op de Singles Masters in de quad-divisie gewonnen. In de finale was hij in twee sets te sterk voor landgenoot Sam Schröder (6-4, 6-2). Met deze overwinning verstevigt de 20-jarige Brabander zijn positie als aanvoerder van de wereldranglijst.

Daags na hun gezamenlijke zege in de Doubles Masters stonden Vink en Schröder in Barcelona tegenover elkaar. En welke statistiek je er ook bij pakt: de tennisser uit Stiphout was op elk vlak beter dan de 24-jarige Schröder uit Ospel (Limburg). Na iets meer dan anderhalf uur stond er dan ook een duidelijk eindstand op het bord: 6-4, 6-2.

Vink, nummer 1 van de wereld, en Schröder, nummer 2 op diezelfde lijst, zijn de afgelopen twee jaar toonaangevend in de quad-divisie (voor spelers met een handicap aan benen én armen, red.). Ze verdeelden in 2022 en 2023 alle grandslamtitels in het enkelspel (4 voor Vink, 4 voor Schröder), wonnen samen zes titels op de Grand Slams in het dubbelspel, wonnen twee keer de Doubles Masters en na de Masters-titel van vorig jaar voor Schröder ging de titel dit jaar dus naar Vink.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.