De Nederlandse paraskiërs hebben succesvol kennisgemaakt met Cortina d’Ampezzo. In totaal veroverde de ploeg vier keer eremetaal op de piste waar over twee jaar de Paralympische Spelen gehouden worden. Jeroen Kampschreur pakte een keer zilver, Claire Petit brons en Niels de Langen finishte twee keer als derde. 

De Olympia delle Tofane-piste in de Italiaanse Alpen was in 1956 al het decor voor de Olympische skiwedstrijden. Over twee jaar, in 2026, is het ook de piste voor de paralympische races. De Nederlandse paraskiërs maakten de afgelopen dagen voor het eerst kennis met deze mooie en uitdagende piste tijdens de FIS World Cup.

Zilver en brons
Claire Petit veroverde de eerste Nederlandse medaille. Na haar eerste wereldbekermedaille vorige week op de Super G, pakte ze dit keer brons op de afdaling. Ook zitskiër Niels de Langen kwam als derde aan de finish. In de Super G pakte veelvoudig wereldkampioen Jeroen Kampschreur het zilver. De Langen was in de afsluitende slalomraces opnieuw goed voor brons.

De volgende FIS World Cup voor de para-alpineskiërs begint over ruim een week in het Japanse Sapporo.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Joel Marklund/OIS


Over ParaNieuws
Dit persbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de persberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.