Snowboardster Renske Beek eindigde niet op het podium in PyeongChang, maar kijkt toch tevreden terug op haar eerste Paralympische Spelen. “Vier jaar geleden had ik nooit verwacht mee te doen. Deze ervaring neem ik mee naar de volgende Spelen.”

Ze is ambassadeur van de campagne Proud Paralympian. Hiermee zet het International Paralympic Comité (IPC) sporters die de wereld veranderen in de spotlights. Na haar laatste race vertelt ze: “Vier jaar geleden had ik niet eens verwacht dat ik me zou plaatsen. Ik ben trots dat ik hier alles gegeven heb, aan de andere kant is het een teleurstelling dat ik net naast het podium sta. Al deze gevoelens en ervaringen stop ik mooi in mijn rugzak en dan op naar de volgende Spelen.”

Wat neemt Renske dan precies mee in die rugzak? “Het is een ontzettend mooi evenement, waar mensen met een handicap de max van hun kunnen laten zien. Ik kijk mijn ogen uit naar iedereen die hier supersnel de berg afgaat. We laten zien dat niets onmogelijk is en ik blijf daar graag onderdeel van uitmaken. Hopelijk inspireert het veel andere mensen met een handicap om ook te gaan sporten.”

Lees verder onder de video.

Als trotse paralympiër draagt Renske graag uit wat sport voor haar betekent: “Sporten is gezond en het heeft mij heel veel gebracht. Sinds ik ben gaan sporten voel ik me een veel beter mens, sta ik positiever in het leven en onderneem ik echt dingen. Dat is iets wat ik aan iedereen mee wil geven. Het hoeft niet meteen om keihard snowboarden te gaan. Zoek een sport die bij je past en het zal je zoveel goeds brengen.”