Paratafeltennissers Kelly van Zon (grote foto) en Jean-Paul Montanus zijn er niet in geslaagd de Europese titel in het dubbelspel te veroveren. In de finale was het Oekraïense koppel Didukh/Lytovchenko met 3-0 te sterk. Individueel wonnen Van Zon en Montanus ook al zilver op de Europese kampioenschappen in het Engelse Sheffield.

Didukh en Lytovchenko bleken in de finale duidelijk een maatje te groot voor het Nederlandse duo. De Oekraïeners wonnen de eindstrijd met een duidelijke 3-0. Het dubbelspel is een nieuw onderdeel voor de paratafeltennissers. Het vervangt sinds dit jaar de zogenaamde ‘teamwedstrijden’, waarin twee enkelspelen en een dubbelspel gespeeld worden.

Van Zon
Al sinds 2005 staat de 35-jarige Van Zon onafgebroken op het podium bij Europese kampioenschappen. Vier keer veroverde ze de titel. In de finale tegen haar eeuwige concurrente Kubra Korkut uit Turkije nam de Dongense een 2-0 voorsprong, maar zag ze Korkut sterk terugkomen en uiteindelijk winnen.

Foto: Mathilde Dusol

Montanus
Met Will Bayley uit Groot-Brittannië trof Montanus in de EK-finale de regerend wereldkampioen in handicapklasse 7. De 30-jarige Montanus uit Alkmaar is zelf tweevoudig Europees kampioen. Na een gelijk opgaande strijd maakte de Brit in de derde en vierde game het verschil: 3-1.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto’s: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.