Parawielrenner Daniel Abraham is Europees kampioen geworden in zijn handicapklasse (C5) in de wegrit. Vorige week werd de Amsterdammer ook al wereldkampioen in de tijdrit en hij won zilver in de tijdrit tijdens de European Para Championships.

Na een snelle start sloeg het peloton op het parcours rond de Willem Alexander Roeibaan in Zevenhuizen steeds verder uit elkaar. Amsterdammer Abraham (38) kwam uiteindelijk solo over de finish, op iets meer dan anderhalve minuut gevolgd door landgenoot Martin van de Pol (uit Barneveld, 32 jaar). Het brons ging naar de Oostenrijker Franz-Josef Lässer.

Naast het goud van Abraham veroverde Hidde Buur zilver in de C3-klasse. Ruim achter de Franse winnaar Thomas Peyroton won hij de sprint van de achtervolgende groep. Vandaag worden de European Para Championships in het wielrennen afgesloten met de wegwedstrijden voor de handbikers

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.