Jeroen Kampschreur heeft het seizoen afgesloten met winst in het wereldbekerklassement op de Super G. In het overall-klassement eindigde de 23-jarige Leiderdorper op de derde plaats. Ook tijdens de laatste World Cup in Italië was hij de succesvolste Nederlander.

Kampschreur won in Cortina d’Ampezzo – over drie jaar het decor van de Paralympische Winterspelen – de laatste reuzenslalom van het seizoen. Hij was daar na een spannende ontknoping nipt sneller dan thuisfavoriet Rene’ di Silvestro en regerend wereldkampioen Jesper Pedersen uit Noorwegen. Pedersen was dit hele seizoen duidelijk de sterkste. Hij veroverde de overall-wereldbeker en pakte op bijna alle onderdelen afzonderlijk ook de eindzege. Alleen op de Super G hield Kampschreur hem van de wereldbeker af.

De seizoensafsluiter werd door zomerse temperaturen in de war gestuurd. Het programma werd meerdere keren omgegooid. In totaal werden er twee reuzenslaloms en een slalom afgewerkt. Kampschreur veroverde naast het goud nog zilver, Niels de Langen uit Heteren was bij de zitskiërs goed voor een bronzen medaille. Dat gold ook voor de Rotterdamse Barbara van Bergen.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Joel Marklund/OIS


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.